Днес на пресконференция, организирана от БСП, Корнелия Нинова изрази недоволството си от новата тол система, която беше въведена у нас Тя посочи някои от недостатъците на системата и засегна проблема  с желанието на премиера да не бъдат плащани винетки за определени пътища.

„Въвеждането на тол системата е поредният провал на правителството на Борисов. Знаете какво напрежение има в цялата страна и това е една нова криза, сега в транспорта. Протестират  хората не само от населените места около София, но и в Пловдив, Русе и други областни центрове. Внесохме искане утре министър-председателят Борисов да се яви в парламента и да отговори на въпросите на притеснените хора. Причината да се стигне дотук е некомпетентност и икономически интереси, за които сега трябва да плащат хората с ниски доходи от джоба си”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано” 20.

Тя посочи още, че Министерският съвет и в частност премиерът Борисов са определили за кои пътища трябва да се плащат винетки, а не АПИ или регионалният министър Петя Аврамова.

„АПИ изпълняват това решение и слагат рамки, камери по пътищата, започват да снимат и глобяват за неизпълнение на решението на МС. Хората излизат на протести. Вместо да отмени това решение на Министерския съвет, Борисов изпраща директора на АПИ като глашатай по села и градове, за да убеждава хората да не изпълняват решението на МС”, поясни още председателят на левицата.

Тя подчерта, че правилният път би бил да се отмени решението на Министерския съвет, но в такъв случай възниква нов проблем, тъй като няма да има средства за поддържането на тези пътни участъци. Отговорността се прехвърля към общините, но те нямат предвиден бюджет за това.

Корнелия Нинова бе категорична, че не е необходимо трето поред изслушване на министър Аврамова. Тя посочи, че отговорен за създалата се ситуация е премиерът Борисов и поради това от партията настояха той да отиде на изслушване в Парламента утре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!