Нинова, НС
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

Премиерът днес се скри от вас и от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги. Внесохме питанията ви, но уви правителствтото в дни на криза създава хаос, паника, разделя ви и ви оставя на произвола на съдбата.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг, след като ГЕРБ не се регистрира за извънредното заседание, на което трябваше да бъде изслушан министър-председателят Бойко Борисов. Поради това нямаше нужния кворум и заседанието не се проведе.

“Правителството и лично Борисов всяват страх и създават стрес в най-тягосните дни, когато сме затворени по домовете си. Използват страха ви от смъртта, за да скрият безсилието си за неясното бъдеще – за безработицата. Настройват София срещу провинция, един щаб срещу друг щаб. Правителството се храни от страна и раздялата. Докато вие сте сковани от страх по домовете си, държавата абдикира от задълженията си. 90% от мерките, които правителството предлага са кредити”, заяви още Корнелия Нинова.

Нинова е категорична, че докато в останалите страни по света има ясно разписан план на действие, то при нас се действа на принципа “проба-грешка”, а по нейни думи управляващите продължават да игнорират всички  предложения, които опозицията внася.

“Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура”, каза лидерът на БСП.

Въпреки проваления опит днес обаче Нинова съобщи, че от ПГ на БСП веднага са внесли искане за ново извънредно заседание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук