зелен сертификат

Протестни действия предприемат собственици на нощни заведения у нас. Днес те поставиха условие, според което, ако до 27 януари не бъде отменен вечерният час от 22 часа, въведен с последната заповед на Столичното РЗИ, те ще останат отворени и ще спазват изискването за зелен сертификат.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов посочи, че на среща днес на собствениците на клубове, барове и дискотеки в София решили, че ще бойкотират заповедта за намаленото работно време.

„Ще продължим да работим протестно от сряда в 00.00 часа и ресторантите ще продължат да работят след 22 часа, както и нощните заведения ще отварят след това. Считаме, че при 80 и над 80 процента ваксиниран персонал, какъвто е персоналът в нашите заведения, е недопустимо тези хора да бъдат оставени на улицата от четвъртък, каквото всъщност гласи заповедта на местното РЗИ“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията.

По думите му няма абсолютно никакво основание за това и е абсолютно в разрез с политиката, която правителството се опитва да наложи, а именно за по-голяма ваксинация. „При над 80% ваксиниран персонал считаме, че тази заповед няма да бъде изпълнена от нас. Към това допълваме, разбира се, че няма абсолютно никакви разписани компесаторни икономически и социални мерки“, заяви Алибегов.

„Ако тази заповед не бъде отменена, ние сме готови и на доста сериозни протесни действия, с които да блокираме цялата страна, защото това наистина вече е 100% дискриминация към нашия бранш. Единствено и сaмо към нас“, каза Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук