протест в София

Нова акция готвят по обед протестиращите, когато ще бъде пуснат третият лъч на софийското метро. Откриването ще бъде на станция Медицински университет.

По-късно от движение ЗАЕДНО за промяна и други участници в антиправителствените прояви организират протест пред посолството на Кралство Испания.

Демонстрацията ще се проведе под наслов: „Къщата в Барселона – корупция в най-чистия й вид – искаме разследване и действия!“, съобщават организаторите.

На посланика на Кралство Испания е изпратено на хартиен носител писмо, което е и основанието да се проведе протестът именно там.

В него се посочва, че „борбата срещу корупцията е обща задача на всички европейски държави. Изясняването на истината около случая „Барселона“ е също толкова скъп, колкото и на испанската полиция и на испанските медии.

Протестиращите настояват за активни действия от страна на разследващите органи на Испания.

Традиционно за 19 часа е насрочен протест на площад „Независимост” под надслов”Да защитим демокрацията”, който ще се проведе за 49-и път.

В столицата остават затворени трите кръстовища при Ректората, на Орлов мост  и на площад „Независимост“, където са изградени палаткови лагери на протестиращите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!