С отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца и глоба от 1000 лв. ще трябва да се примирят шофьорите, които си позволяват да карат в лентата за принудително спиране по автомагистрала. Това са част от  промените, които записаха депутатите на второ четене на Закона за движение по пътищата

Променят се изискванията и за придобиване на правоспособност, обясни председателят на комисията по транспорт Халил Летифов и допълни, че шофьорска книжка ще се придобива след завършен десети клас. Досега правоспособност можеше да бъде придобита след завършен осми клас, обясни той.

Народните представители също така приеха  автобусите на обществения транспорт да могат да се движат по трамвайните релси.

На шофьор е забранено да управлява пътно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, гласуваха още депутатите. До сега в закона беше записано, че забраната е за управление на пътно превозно средство под въздействие на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук