Куентин Тарантино
на снимката: Куентин Тарантино

Филмът на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, с участието на Леонардо ди Каприо и Брад влезе в конкурсната програма на филмовия фестивал в Кан. Това бе съобщено на сайта на фестивала.

През април 19 филма се включиха надпреварата, срек оито новите филми на Педро Алмодовар, Ксавие Долан, братята Дарден, Терънс Малик, Кен Лоуч, Корнелиу Порумбой, Марко Берлоко и др.

Днес пресслужбата на фестивала обяви, че лентата на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ ще състезава с тях в конкурса. Филмът разказва за събития от залеза на „златния век“ на Холивуд, през 1969 година. Главните герои са известният актьор Рик Далтън и неговия дубльор Клиф Бут. Ролите се изпълняват от Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби и други.

В конкурсната програма е включена и втората част на филма на Абделатиф Кешиш „Мектуб, моя любов“ с продължителност 4 часа.

Всяка година през месец май на френския Лазурен бряг в курортния град Кан се провежда един от най-престижните филмови фестивали в света, отнасящ се към категория А – Международния филмов фестивал. Тазгодишният филмов фестивал ще се проведе от 14 до 25 май и ще бъде открит с филма на Джим Джармуш „Мъртвите не умират“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!