Сферичната обвивка на потопяемия апарат за максимална дълбочина, самостоятелно разработен от Китай, успешно премина тест за здравина наскоро след приключването на нейното изграждане, съобщи „Ройтерс“.

В пилотираната подводница от ново поколение, могат да се настанят трима души. Подводният апарат трябва да работи под огромно налягане, което поставя много строги изисквания при разработката.

Сферичната обвивка успешно премина многократни тестове за налягане за една седмица в симулирана подводна среда на дълбочина 10 000 метра. В резултат се оказа безопасна за пилотите. Тя е изработена от титанова сплав, която се използва широко в аерокосмическата област. Характеристиките на антикорозивност и високи здравина и устойчивост правят титаниевата сплав подходящ материал за дълбоководно оборудване.

Подводният апарат, който е в процес на изграждане, може да работи при всякакви подводни условия. Сферичната черупка, която служи като основна част на машината, използва най-съвременната технология. Управляемата подводна машина, способна да достигне дълбочина от 10 000 метра, ще бъде използвана от учените за изследване на тайнствения подводен свят в бъдеще.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук