Истанбулска конвенция, домашно насилие

Вчера към 14 часа видинчанка сигнализирала в районното управление за нанесен побой на внучката й от младежа, с когото преди време е живеела на семейни начала. В хода на предприетите действия по сигнала полицейските служители изяснили, че от 30 юли до 2 август 19-годишният държал в дома си против волята й 22-годишната жена, нанесъл й побой и остиргал косата й с ножица, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Доста познато с чудовищната история на Дебора, която освен много бой беше наразяна с макетно ножче.

За случая във Видин е уведомена Районна прокуратура. Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Младежът, който е криминално проявен, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващия екип продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по чл.142а от Наказателния кодекс.

Остриганото и жестоко пребито във Видин момиче е имало заповед за незабавна защита срещу обвинения за зверството срещу нея Радослав Руменов, съобщи „24 часа“. Тя е била издадена преди по-малко от месец – на 10 юли.

Според нея той е трябвало освен да се въздържа от домашно насилие и да не доближава на по-малко от 100 метра 22-годишната жена. Гражданското дело, което жената е завела за защита, още продължава, затова заповедта е незабавна.

Мъжът има и условна присъда за грабеж. Тя също е от миналия месец и е за 1 година с 3-годишен изпитателен срок.

Руменов бил задържан, а в дома му криминалистите открили ножицата, с която жената била подстригана, плик с косата й, телефона й и колан.

Руменов е обвинен за противозаконното задържане на жената, като деянието е извършено в условията на домашно насилие по мъчителен и опасен начин за здравето на пострадалата и е продължило повече от 2 денонощия. По него може да получи от 3 до 12 години затвор. Той има обвинение и за нарушената заповед за защита, където наказанието е до 3 години затвор или глоба.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук