Иглесиас
На снимката: Хавиер Санчес, предполагаем син на Хулио Иглесиас

Провинциалният съд на Валенсия обезсили решението на по-ниска инстанция, която постанови, че известният певец Хулио Иглесиас е биологичен баща на 44-годишния испанец Хавиер Сантош Санчес, съобщи ТАСС.

През юли миналата година съдебният състав във Валенсия се произнесе в полза на предполагаемия син на Иглесиас, но тази присъда беше обжалвана. Сега по-горният съд припомни, че по този въпрос вече са проведени два процеса, които са започнали още през 1991 г,. и завършиха с отхвърляне на исковете. В тази връзка провинциалният съд на Валенсия посочи в решението си „принципа за недопустимост на повторно разглеждане на веднъж разгледано дело“.

Адвокатът на предполагаемия син на певеца вече каза, че ще обжалва на по-горна инстанция срещу настоящата присъда, включително че е готов да обжалва пред Европейския съд по правата на човека.

Сантош Санчес отдавна търси признание за родство с Иглесиас. Майка му е португалска танцьорка, с която певецът предполагаемо е бил във връзка, когато е бил женен за журналистката и модел Изабел Прейслер.

През лятото на 2017 г. адвокатът на испанеца увери, че тестът за бащинство е доказал, че Сантош Санчес е син на певеца. Той не призна бащинството. Документът за ДНК теста беше открит от детектив в кошче за боклук в Съединените щати.

76-годишният Хулио Иглесиас е един от най-успешните испански певци. Той има издадени десетки албуми. Хулио е бил женен два пъти, от 1971 до 1978 г., за Прейслер. През 2010 г. той се ожени за бившия нидерландски модел Миранда Рейнсбургер. Според официалната версия певецът има осем деца. Едно от тях е Енрике Иглесиас. Той следва стъпките на баща си и дори го задмина по слава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!