Росен Христов

Народното събрание ще изслуша служебния министър на енергетиката Росен Христов. Това става ясно от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Изслушването на министър Росен Христов е относно сключеното Споразумение за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Турция между „Булгаргаз“ ЕАД и турския газопреносен оператор – „Боташ“ А. С. (BOTAS), както и относно сключени договори за доставка на природен газ от правителството в периода 2 август 2022 г. – 3 януари 2023 г. То е внесено от народния представител Васил Стефанов от „Продължаваме Промяната“ (ПП) и колегата му Калоян Икономов.

Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за гласуване проект на решение за възлагане на Министерския съвет да проведе преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“ е включено в дневния ред на Народното събрание за седмицата.

Областните болници да получават допълнително финансиране от държавата трябва да гласува на първо четене Народното събрание. Предложението на депутата Костадин Ангелов бе прието единодушно от ресорната комисия. С допълнителните субсидии болниците ще може да покриват немедицинските си дейности.

Депутатите ще дебатират и друг закон, внесен от ГЕРБ – този за хората с увреждания. Той е в отговор на проблемите, породени от забавянето на решенията на органите на медицинската експертиза и невъзможността засегнатите граждани да упражняват правата си не по тяхна вина. Голям е и броят на жалбите от ощетени хора с увреждания поради изтекли срокове на техните решения на ТЕЛК. Същественото забавяне е от средно 6 месеца. Предлага се решенията на ТЕЛК да важат до явяването на хората с увреждания на комисия, за да запазят правата си и да не връщат пари.

Източник: БТА, БНР

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук