Депутатите ще започнат работа с изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов по искане на ГЕРБ. Христов ще отговаря на въпроси за доставките на газ в България от 27 април досега. Това е точка първа за четвъртък според програмата за работа на Народното събрание.

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на изслушването, започнало миналата седмица.

Депутатите ще обсъждат промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от Министерски съвет. Те предвиждат обвързване на системата за социално подпомагане с линията на бедност, за да се изпълнят препоръките на Европейската комисия и условията за активиране на Плана за възстановяване и устойчивост, които са свързани със схемите за минимален доход. Предлага се разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства и увеличаване на размера на помощите.

Точка трета в дневния ред на парламента е първо гласуване на промени в Закона за семейните помощи за деца. С тях се облекчава отпускането на месечни помощи за деца с един или двама починали родители. Вносител отново е Министерският съвет.

От ГЕРБ вече обявиха, че ще внесат предложение преди окончателното приемане на законопроекта самотните осиновители да получават детски надбавки, без да се взима предвид техния доход.

Ако времето позволи, е възможно да се стигне до изслушване на служебния здравен министър д-р Асен Меджидиев за възнагражденията на лекарите в болничната и в спешната помощ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук