Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за здравословни и безопасни условия на труд, предвижда първа точка от дневния ред, според проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. 

Проектопрограмата на Народното събрание предвижда да бъдат разгледани промени в Закона за устройство на територията, внесени от три парламентарни групи.

„Демократична България“ предлага да бъдат въведени две мерки, свързани с по-голяма енергийна самостоятелност на собствениците на сгради и електромобили. С първата се облекчава административният режим, който собствениците на сгради могат да изграждат инсталации за производство на електрическа и топлинна енергия и на енергия за охлаждане от възобновяеми източници, съобщава БНР. Втората мярка цели да улесни изграждането на зарядни точки за електромобили, като се премахват тежките административни пречки.

Предложенията на ГЕРБ и БСП са идентични. Те настояват за удължаване с две години на срока, в който общините трябва да изготвят общите си устройствени планове, с които се регламентира възможностите за строителство. Двете групи настояват той да бъде удължен до 1 януари 2025 г. Към момента крайната дата е 1 януари догодина.

Нова схема за държавна помощ за регионално развитие, с която да се продължи насърчаването на инвестициите за производствена дейност в общини с безработица по-висока от средната за страната – това предвиждат промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, които ще се гледат на второ четене.

В проекта на програма се предвижда и изслушване на директора на НЕЛК Кънчо Райчев относно проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК. Вносител на искането е Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

За окончателно разглеждане влизат и спорните поправки в изборното законодателство, които връщат хартиената бюлетина. Според предварителната програма те ще бъдат първа точка в четвъртък.

Абонирайте се за нашия седмичен бюлетин

E-mail Адрес*

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук