Заседанието на Народното събрание (НС) днес ще започне с отложения миналия петък парламентарен контрол, предвижда проектопрограмата за седмицата на НС, публикувана на сайта на законодателния орган, информира БТА.

Пръв, според проекта на дневен ред, от 9:00 часа на въпроси на депутати трябва да отговаря служебният премиер Гълъб Донев. В парламентарния контрол ще участват също вицепремиерите Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев, както и министрите Весела Лечева, Росица Велкова, Асен Меджидиев, Крум Зарков, Найден Тодоров, Явор Гечев, Иван Шишков и Росица Карамфилова.

Създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение да продължи наказателното производство срещу Радостин Василев от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“, ще разгледа парламентът в четвъртък, предвижда проектопрограмата. Проекторешението е внесено от председателя на парламента Росен Желязков. Комисията трябва да проучи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Предлага се временният орган да е от 12 души – по двама от всяка парламентарна група.

Преди това, като първа точка в четвъртък, се предвижда да бъде изслушан служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и подробен анализ по сектори на всички наложени санкции до този момент с въздействието им върху българската икономика.

Петък отново е предвиден за парламентарен контрол.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук