България Русия
Снимка: БТА

Никога досега у нас не е имало партия като „Възраждане“, която така откровено, явно и безпардонно да афишира своята безусловна подкрепа към руската политика и защита на руските интереси. И БСП и АТАКА по същество също са проруски партии, но винаги са го правили без да го афишират така безсрамно.

Днес стана ясно, че делегация на „Възраждане“ е посетила Руската федерация по покана на партията на Путин „Единна Русия“ и е участвала във Форум на поддръжниците на борбата с модерните практики на неоколониализма „За свободата на нациите“. Тази визита идва в момент, в който целият цивилизован свят е възмутен от смъртта на руския опозиционер №1 Алексей Навални и от войната, която води Путин в Украйна. Докато повечето европейски държави привикват руски посланици за обяснения, българска парламентарно представена пария изпраща свои представители в Русия, на официално посещение.

Всички политически актове на партия „Възраждане“ имат една ясна цел и това е защитата на руските интереси у нас. Всъщност по интересен начин, точно както и Путин, те представят интересите на бившия Съветски съюз, който не съществува повече от 30 г., като руски интереси. Самото заграбване и преиначаване на съветската история като руска е дълбоко некоректно, защото повечето съветски народи бяха натикани в СССР насилствено. Колко точно те са обичали Русия стана ясно след разпада на Съюза когато се видя, че всеячески се опитват да се дистанцират от този режим. А последният жесток пример за това е Украйна. Руската инвазия там, или както те го наричат „освобождението на Украйна“ бе остро заклеймено от всички цивилизовани страни.

Само за нашата партия „Възраждане“ това не представлява никакъв проблем. Те не само че яростно защитават на местна почва всички руски символи и интереси, но и отидоха в Москва на крака – за да може, ако някой не е разбрал, да му стане абсолютно ясно, че руското посолство управлява партията им.

Какво получава за това „Възраждане“ е нещо, което вероятно никога няма да разберем. Но тази партия е проблем за българските избиратели, които ясно трябва да знаят какво избират и къде се отчитат избраниците им. 

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук