Повдигнаха обвинения на сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и на 21-годишната Симона Цветкова, които са били в автомобила, управляван от Кристиан Николов по време на фаталния сблъсък в колата на журналиста Милен Цветков, отнел живота му.

Симона Цветкова и Кристиан Николов /снимки: Фейсбук/

На двамата младежи е наложена и парична гаранция в размер на по 10 хиляди лева, съобщиха от Софийска районна прокуратура. Те са привлечени към наказателна отговорност по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Обвинени са за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението).

Георги Иванов /снимка: marica.bg/

Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в Софийски градски съд за постоянен арест на Кристиан Николов. От държавното обвинение ще мотивират искането с опасност, че ако е на свобода, Кристиан може да извърши друго престъпление и да се укрие.

Във вторник неговата майка – Десислава Николова – получи мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 100 хиляди лева, защото е предоставила автомобила на дрогирания си син.

Заседанието по мярката на Николов ще се проведе по Скайп заради извънредното положение.

Навръх Великден зад волана на мощен джип, врязал се в автомобила на журналиста, бил 22-годишният Кристиан, употребил наркотици. „Ауди“-то с висока скорост влиза отзад в колата на Цветков, който чака на червен светофар на кръстовището на улица „Хенрик Ибсен” с булевард „Черни връх”. На записи от охранителни камери в района се вижда, че шестима пешеходци минават само няколко секунди по-рано на пешеходната пътека и буквално са спасени на косъм от фатален край. Колата на Цветков е изхвърчала 20 метра навътре в кръстовището.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!