Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните за убийството на възрастното семейство, открито край Негован.

В сряда двама бяха арестувани Георги Нанчев и Пламен Шляпашкие. Те са строителни работници от София, на 44 и 39 години. И двамата задържани са криминално проявени. Единият от тях е лежал в затвора. По данни на разследващите, задържаните са познавали жертвите от повече от година и са ги убили с користна цел.

Късно в сряда двамата са напарвили пълни самопризнания, като Пламен Шляпашки е признал, че е физическият убиец на възрастната двойка.

От думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев стана ясно, че през последните няколко дни заподозрените са били следени. Двамата неколкократно са ходили до апартамента на жертвите, в който е извършено двойното убийство.

Оръжието, с което е извършено убийството, е открито в района на Техническия университет в София. Там са открити два пистолета. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета, добави Гешев.

Беше изяснена и самоличността на двамата убити, открити във водоема до село Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов, а жената, неговата съпруга.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!