Народно събрание, Росен Желязков
Снимка: БТА

Председателят на временната комисия Жечо Станков все още не е внесъл доклада за „Боташ“ и „Булгаргаз“. Това стана ясно при откриване на днешното пленарно заседание. По думите на председателя на парламента Росен Желязков, все още не са изтекли сроковете и доклада не е внесен. От това се възмутиха от ПП-ДБ, „Възраждане“ и „БСП за България“.

„Не разбирам защо се прави временна комисия, след като резултатите не се гледат в пленарна зала. Започвам да мисля, че има скрити подбуди при положение, че всички партии единодушно приехме доклада“, коментира Борислав Гуцанов от „БСП за България“.

„Изключително важно е този доклад да не бъде покриван, каквито съмнения има вече. Става въпрос за много пари и не разбирам защо няма да бъде разгледан“, коментира Йордан Тодоров от „Възраждане“.

Изкуствено задържане на доклада видяха и от ПП-ДБ.

„Един от участниците в тази сделка беше избран за служебен министър на енергетиката и затова сега се покрива. Ако не бъде разгледан в зала и не бъде даден на прокуратурата, това означава, че възпрепятствате да се изясни ситуацията. Вие, господин Станков, лично ще поемете цялата вина и отговорност“, каза Мартин Димитров от ПП-ДБ.

Коментар по темата направи и председателят на временна комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС:

„От гледна точка на това вие като председател няма как да знаете, че колегите бяха запознати лично от мен, с изключение на Мартин Димитров, който не е член на комисията. Искам да благодаря на всички от комисията, защото бяха проведени седем заседания. Аз лично написах доклада след като изчетох всичко. Единствен Йордан Тодоров е вторият прочел всички хиляди страници. Това, което ме учудва обаче е, че има новопостъпила информация с гриф, излизате и говорите неща, които са неистини. ГЕРБ има най-малък интерес този доклад да влиза в зала.“

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук