Начо Пантелеев
Кадър: Нова тв

Обвиненият за катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов – Начо Пантелеев, не си спомня части от инцидента.

Това заяви пред камерата на NOVA адвокатът му Венцислав Фоти.

За пръв път след катастрофата проговори и самият Пантелеев. Той се извини и определи случилото се като трагедия.

Междувременно нови факти излязоха около катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая Йордан Кожухаров не е отнел шофьорската книжка на обвинения мъж от Лясковец.

Пантелеев нямал и забрана да напуска страната, твърдят източници на NOVA. Кожухаров обаче заяви, че физически шофьорската книжка на обвинения мъж е взета веднага след инцидента.

Днес самият Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друго обвинение. Оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици.

Среднощна акция: Полицията влезе в дома на шофьора, обвинен за катастрофата с Ферарио Спасов

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се срещна с великотърновския прокурор Йордан Кожухаров, който пусна на свобода с подписка Начо Панталеев.

През изминалата нощ полиция влезе в дома на 24-годишния обвиняем.

Междувременно днес стана ясно, че по разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде иззето от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на ловешката.

Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна срещу „подписка“ шофьора, причинил катастрофата, бе извикан днес при Сарафов.

Преди да влезе при Сарафов Кожухаров обясни лаконично защо е решил да пусне

Пантелеев срещу подписка

„Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали, е загубата на контрол – поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то“, обясни прокурорът.

Кожухаров отрече твърдения в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена забрана да напуска страната.

Адвокатът на обвиняемия за катастрофата Начо Панталеев от Лясковец заяви междувременно, че клиентът му не се укрива и ще съдейства на разследващите.

Почти денонощие след постановяването на тази мярка той е призован да предадем книжката, обяви адвокат Венцислав Фоти и допълни, че все още няма насрочена дата обвиняемият да даде показания за катастрофата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук