Огнян Минчев
На снимката: Огнян Минчев

Което е вярно – вярно е. БСП бяха на площада – особено в началото. Вярно е и друго – БСП е партия на статуквото, на най-дълбокото статукво. Каквато партия е и партията „Има талкъв народ“. това написа политологът Огнян Минчев в профила си във „Фейсбук“.

Поводът е коментар от вчера на лидера на БСП Корнелия Нинова отново в социалната мрежа, в който тя твърди, че „има подмяна на истината“ по отношение на това кои партии са простестни. Позицията й е, че БСП е именно такава.

Което е вярно – вярно е. БСП бяха на площада – особено в началото, а БСТВ излъчваше протестите едно към едно. Вярно е и…

Публикувахте от Ognyan Minchev в Понеделник, 19 април 2021 г.

 

Минчев обръща и специално и на „Има такъв народ“ и че тя не алтернатива на статуквото.

В нито един момент от своята над 20 годишна история, шоуто на Слави не е било алтернатива на каквото и да било. Шоуто утвърди чалга културата като изразно средство на общественото, икономическото и политическото господство на мутрите в България. Това господство има своя ценностна – морална, естетическа и обществена йерархия.

Той обръща специално внимание и на позицията на „градската десница“, с която визира „ДЕмократична България“.

Със своето елитарно самочувствие т.нар. „градска десница“ винаги е имала тотална културна несъвместимост с натюрела на ГЕРБ и нейния лидер, разглеждани от нея като еталон на арогантен провинциален примитивизъм. Толкова по-абсурден на този фон е новопридобития от „градските десни“ кротък афинитет към политическия възход на ИТН с цялото му арогантно наследство на чалга култура и политическа маргиналност. Разбирам, важно е да се отървем от ГЕРБ.

Заключението му е, че е много важно на какво ще се „натресем“ след ГЕРБ. Но за „градската десница“ това изглежда второстепенен въпрос. Като причина изтъква, че за разлика от социалистите, ИТН въплъжават несигурност и неизвестност.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук