пожар

Над 130 жилищни сгради са изгорели досега в избухналия през нощта огромен пожар в 6 селища в Свердловска област на Русия, съобщи следственият комитет. Огънят е унищожил изцяло и над 30 стопански постройси, складове за дървен материал и други обекти. Засега е потвърдена смъртта на един човек, а за евентуално участие на Украйна в пожара не се говори, защото Свердловска област е много далече от фронта.

От Уралската транспортна прокуратура разказват, че до сутринта днес около гара Сосва на релсите са изгорели и няколко вагона с дървени трупи, частично е пострадала инфраструктурата на държавните железници.

По предварителни данни на следствената група, пристигнала на място, огънят е унищожил или тежко повредил около 6 километра електропроводи и над 180 стълба на електроразпределението, което захранва хиляди домове в района, изчислява ТАСС.

Агенцията пресмята, че в пламъците, обхванали 6-те населени места, са изгорели 178 сгради, от които 134 жилищни домове. Без покрив са останали 659 човека, от тях 148 деца.

В Сосвински окръг, където пожарът унищожи на около 90 жилищни сгради, са повдигнати две обвинения: за престъпна небрежност от страна на длъжностни лица и за причиняване на смърт поради неспазване на правилата за безопасност.

Към обяд днес бяха локализирани пожари на площ от 9000 кв. метра около Сосва и на 2700 кв. Метра в село Таежни.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук