Днес е първият рааботен ден след въведените по-строги мерки в страната във връзка с предотвратяването на разпространението на коронавируса, сред които беше и поставянето на контролно-пропускателни пунктове около областните градове, през които да преминават единствено хората с основателна причина да пътуват.

На КПП край Драгичево трафикът е засилен тази сутрин. Вече се е образувала опашка от автомобили, а  За да влязат в София хората трябва да носят със себе си декларация, която доказва, че те пътуват по работа, да са с постоянно местожителство – град София или да пътуват по други неотложни причини.

19 са пропускателните пунктове на входовете на София, на които се извършват подобен вид проверки.

5 контролно-пропускателни пункта на полицията са разположени на различните входно-изходни точки на Русе.

През почивните дни нямаше проблеми при преминаването през КПП-тата на Русе. Повечето хора разполагаха с необходимите документи, а тези без такива са били връщани.

В Пловдив 13 са общо КПП-тата, които контролират влизането и излизането от града. Като полицейски екипи там следят денонощно положението.

На КПП-то на „Голямо конарско шосе“ трафикът тази сутрин е голям. Колоната е голяма, но се движи експедитивно. Проверките са бързи.

Пропускат се товарни автомобили и тирове.

Гратисният период за получаване са служебна бележка за пловдивчани е до 17 часа днес.

На входа на Варна от АМ „Хемус“ вече се образува колона от автомобили.

Двама полицаи проверяват шофьорите, като шофьорите поставят служебните бележки на предното си стъкло, за да може колоната да минава по-бързо. Всичко става с разбиране от страна на шофьорите.

Гратисният период за служебни бележки от работодател е до утре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!