мръсен въздух София

Пореден ден с опасно мръсен въздух в страната.  Данните на измервателните станции показват средно с 4 пъти повишение  на фините прахови частици в София, Перник, и Благоевград, а до 3 пъти в Бургас и Варна. 

Най-сериозно е било замърсяването тази сутрин в района на столичния квартал „Павлово“, където стойностите са били дори 6 пъти над нормата от 50 микрограма на кубичен метър. Високи са били стойностите и в „Хиподрума“, „Младост“ и „Надежда“.

Продължават и проверките на Столичния инспекторат на строителните обекти, както и проверките съвместно полицията за автомобили, които замърсяват и за горене на отпадъци на открито.

И днес ще бъде безплатно паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото. Не се предвижда въвеждането на зелен билет за градския транспорт, тъй като според общината не са достигнати критичните прагове на замърсяване.

Въпреки това оттам призоваха ако е възможно гражданите да не използват личните си автгомобили днес, ако не е наложително. Има и призив към отопляващите се на твърдо гориво да преминат на друг вид източник на отопление.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук