В неделя следобед движението по път I-1 и АМ „Струма“ се осъществява нормално въпреки неделния интензивен трафик. Към момента няма нищо необичайно, което да се случва на територията на Област Благоевград, каза на брифинг този следобед директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев.

Според Кунев няма възпрепятстване и блокиране на движението. Вчера при опит за блокиране на кръговото кръстовище в м. Полигона около 19.45 ч., служителите на ОД МВР са били на място и благодарение на усилията им не се е стигнало до продължително затваряне на пътя.

„Служителите на Областното пътно управление са на терен, съблюдават и постоянно подават информация за състоянието на пътната обстановка в областта“, допълни Кунев.

Все пак успяха да блокират един път

След като не успяха към 11 ч. днес да блокират кръговото кръстовище с АМ „Струма“ преди Благоевград, което свързва Е-79 с магистралата, два часа по-късно протестиращите успяха да блокират следващото кръгово кръстовище – това край Бараково, свързващо отново ГП Е-79 с АМ „Струма“.

Този път протестиращите от Благоевград с искане оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев блокираха кръстовището, но на територията на ОД МВР-Кюстендил. Блокадата бе за 10-на минути, полиция така и не се появи. Напрежение нямаше.

Десетина автомобила се движеха в кръговото без да го напускат.

Напрежението по-рано през деня

Напрежение възникна в Благоевград, след като протестиращи срещу правителството Борисов 3 са застанали до кръговото движение, свързващо ГП Е-79 и началото на АМ „Струма“. Хората са излезли около 10.45 ч.

Засега хора не се допускат по платното на магистралата, но едната лента е затворена с автомобил на протестиращите, покрит с платно, на което пише „Оставка“.

Трафикът за и от Гърция е затруднен, тъй като „Пътна полиция“ пропуска на етапи идващите и пътуващите към Гърция.

9 патрулки има на кръговото движение, и поне 30 полицаи.

Засега няма напрежение при протестите.

Към момента не е потвърдена информацията за блокада на Граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!