Целият колектив на „Арсенал“ Казанлък спира работа от днес, до 29-и март, включително, съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев. Новината идва броени часове след като бе обявено, че дружеството ще работи при форсмажорни обстоятелства.

Всички работещи в дружеството за времето на карантината ще са в платен или неплатен отпуск, в зависимост от наличните възможности на всеки един човек. На работните си места остават само отделни малки групи от специалисти, които ще възстановяват щетите от инцидента в Мъглиж от миналата седмица. Ръководството на дружеството и на отделните заводи също, с цел изпълнение на неотложни задачи.

При промяна на обстоятелствата или нови разпореждания, колективът на „Арсенал“ ще бъде уведомен своевременно.

8 600 са заетите в най-голямата фирма от българския военнопромишлен комплекс.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на територията на цялата страна е въведена карантина до 29-и март включително. Затворени са стотици обекти в цялата страна.

Ръководството на „Арсенал“ отправя апел към своите служители да спазват всички препоръки за лична хигиена и инструкциите на оторизираните органи, по време на извънредното положение и обявената карантина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!