На фона на поредния ден с починали над 120 човека, се проведе протест под надслов „Не на COVID истерията!” пред Министерството на здравеопазването в столицата. Недоволните граждани, които бяха около десетина, се обявиха срещу зелените сертификати, противоепидемичните мерки и ваксинациите.

„Днес сме тук, за да кажем „Не на COVID истерията”. Крайно време е да нормализираме живота, както в нашата страна, така и в други страни. Знаете какви протестни движения в момента вървят в цяла Европа. Време е и българският народ да се вдигне, защото българският народ реално е против това, което се случва в страната ни от година и половина. Това си личи по една много проста цифра – 25% се ваксинираха, а 75% не се ваксинираха. Това означава, че 75% от българския народ е против“, заяви Явор Гочев от Българския родителски централен комитет.

По думите му хората трябва да разберат, че имат трибуна. Според него всеки един български гражданин може да дойде на площада и да заяви своята позиция.

„Това е първо събитие от серия събития. Всеки четвъртък тук в 12:00 ч. ще има протест пред Министерството на здравеопазването. А всяка неделя от 14:00 ч. ще има протест, който тръгва от пилоните на НДК с шествие до президентството, Народното събрание и Орлов мост. Няма да спрем, докато управляващите не ни чуят“, прогнозира той.

Недоволният гражданин каза, че исканията на протестиращите са за правото на свободен избор.

„Свободният избор е нещо много важно. Който иска да се ваксинира, нека го направи, това е неговият избор. Който не иска да се ваксинира, това също е неговият избор. Всякакъв вид натиск, явен или подмолен, под формата на „Не можеш да отидеш на работа, ако не си ваксиниран“, е незаконен, противоконституционен, противоречи на европейските регламенти и конвенции. Освен това е антихуманен“, каза още той.

Според протестиращите е „противоестествено е да те карат да извършиш медицинска манипулация“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук