андреа лийдсъм

Бившият лидер на Камарата на общините Андреа Лийдсъм, която e сред кандидатите да замени Тереза Мей като премиер на Великобритания, призна, че е употребявала наркотици. Това стана само ден, след като друг претендент за лидерство на Торите, Майкъл Гоув, разкри, че е взимал кокаин.

Андреа Лийдсъм призна, че е пушила марихуана, когато е била студентка в университета Уоруик през 80-те години. Тя обаче отрече всякаква употреба на твърда дрога.

„Никога не съм приемала кокаин или твърди наркотици. Всеки има право на личен живот, преди да стане депутат. Пушех трева в университета и никога повече не съм пушила оттогава ”, каза 56-годишната Лийдсъм

Лийдсъм, която беше лидер на Камарата на общините, но подаде оставка заради несъгласието си със законопроекта за напускане на ЕС, направи тази изповед след разкритията на друг кандидат за премиер – Майкъл Гоув.

„Взимах наркотици няколко пъти на социални събития преди повече от 20 години. По това време бях млад журналист. Беше грешка. Поглеждам назад и мисля, че не бих направил това отново“, каза.“Мисля, че всички политици живеят преди политиката“.

Гоув и Лийдсъм не са единствените, които имат история на използване на незаконни вещества.

Бившият министър по Брекзит Доминик Рааб, който публично подкрепи Гоув също разкри, че е пушил канабис в университета. Рааб обаче отрече да е приемал кокаин или твърди наркотици като каза, че те са „малко по-различни“.

Освен това, министърът по международното развитие Рори Стюарт по-рано призна, че е пушил опиум, когато е ходил на сватба в Иран, докато външният министър Джереми Хънт каза преди време, че е опитвал канабис по време на пътуването си в Индия.

Тази серия от разкрития доведе до вълна от шеги в социалните мрежи. А един потребител написа: „Сега вече е ясен хаоса около Брекзит! Всички са били друсани!“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!