Северна Корея е предложила преговори на работно равнище на 15 януари за изпращането на нейната група от артисти (музиканти, танцьори и др.) на зимната олимпиада в Южна Корея.

Информацията съобщи министерството на обединението в Сеул.

„Северна Корея изпрати предложение за работни преговори на 15 януари в Павилиона Тонгил (обединение) в севернокорейската част от граничното селище Панминчжон относно изпращането на нейната група от артисти”, съобщи южнокорейското министерство.

Освен това Северът искал да предложи още една дата за преговори на работно равнище относно участието му в зимните олимпийски игри

Припомняме, че на 9 януари се проведе среща на високо равнище между двете Кореи, на която стана ясно, че Пхенян ще изпрати свои атлети на Олимпиадата.

До срещата се стигна след новогодишното обръщение на севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Тогава той обяви, че е наредил да се създадат всички необходими условия за подобряване на отношенията с Република Корея и че е дошло време да се обединят усилията на корейския народ, за да спре ескалацията на напрежението на Корейския полуостров. Срещата между двете воюващи страни съседки бе първата от декември 2015 година и участие взеха две делегации от по 5 души.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!