Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: Архив

Ще искаме в бюджета да бъде записано поименно за общините кое е най-жизненоважното. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, където днес ще се проведе Национално съвещание на партията. По думите му ГЕРБ ще гласува бюджета, в частта за общините, ако са записани неотложните проекти.

„Трябва да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка. Евроатлантическите неща ги свършихме“, заяви Борисов и допълни, че вече е гласувано всичко, за „да не може да мръдне България от евроатлантическата си ориентация“.

По повод предвидените средства за общините в проектобюджета на финансовото министерство, той коментира: „Защо да е 1 млрд. за общините не мога да разбера при 200 млрд. брутен вътрешен продукт. Не виждам логика в това“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че кметовете от неговата партия няма да вдигат данъците в общините. „Каквото сме обещали, това си изпълняваме“, каза Бойко Борисов.

„Този път ще срещнат сериозен отпор в цифрите. Това, което ние сме поели, различно от него няма да приемем. Да си намерят други мнозинства, ако искат да вдигат данъци, ако искат да затварят жилищата в София, да ги дават на бездомни, да облагат втората кола, третата кола, каквото искат да правят. Честното обаче е преди избори това да се каже и сега могат да го правят, колкото искат. Ама да лъжат през цялото време и сега все едно нашите кметове искат да вдигат данъците, няма да им го позволим“, коментира той.

На националното съвещание днес ГЕРБ решава дали да продължи подкрепата си за управлението. Присъстват избраните кметове на общини, областните ръководители на партията и парламентарната група.

Според анализатори съвещанието е продължение на предизборната политическа гимнастика на ГЕРБ-СДС. Доказва го и заявката на Борисов да се бори с бюджета, който обаче все още не е приет.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук