Слънчев бряг

На 1 юни най-големият ни курортен комплекс „Слънчев бряг” откри сезона с 20% отворени хотели и с готова да посрещне туристи плажна ивица.

Цената на чадърите и шезлонгите в курорта са намалени на 50% от концесионния договор. На Северния плаж са 4.50 лв. за чадър и шезлонг, а на Централния плаж цената е 5 лв. за чадър и шезлонг. Първите туристи, които се очакват в курорта са румънци и поляци.

„На 15-ти юни очакваме първия чартър от Холандия, а на 17-ти от Белгия. Въпреки че сега са отворени едва 20% от хотелите, нагласите това лято са да отворят по-голяма част от хотелите в „Слънчев бряг”, заяви Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюза на собствениците в курорта.

Туроператорите настояват да отпаднат и ПСР тестовете за украинските туристи, както и за други летовници от Източния пазар.

От 1 юни 2021 г. в Слънчев бряг започват да действат режими и условия, които са необходими за безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Контролен режим на достъп, който се регулира чрез девет броя КПП-та и мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!