Радев и Путин

Вчера, докато участваше в акцията по почистване на морското дъно край остров света Анастасия, президентът Румен Радев пусна своя снимка в официалния си профил в социалната мрежа фейсбук, на която е гол до кръста, докато съблича (или облича) водолазен костюм. Тя удивително много прилича на една много подобна снимка на руския президент Владимир Путин, докато лови риба.

Поздравления за пиарите на президента Радев, които успяха да постигнат почти пълна прилика с идола му.

Този образ на президента по-скоро се доближава до образа на евроазиатски лидер, отколкото до образа на европейски лидер. Трудно може да си представим френския президент Еманюел Макрон или германския канцлер Олаф Шолц да се пуснат голи до кръста.

Но какво послание изпращат подобни фотоси. Защото за да си добър лидер не е нужно да си силен физически, а да управляваш държавата интелигентно. А за тази цел по-важна роля имат интелектът и политическата подготвеност да се взимат правилни и адекватни решения. Защото както прекрасно знаем, Уинстън Чърчил е бил доста закръглен и трудноподвижен, а Рузвелт е бил парализиран от кръста надолу. Това обаче по никакъв начин не им пречи да ръководят умно страните си и да спечелят Втората световна война – не с мускули, а политическа далновидност

На снимката: Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил
На снимката: Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил

Интересно е да се разсъждава по темата, ако европейските жени лидери последват примера на Путин и Радев, какво би последвало? Едно е сигурно – какъвто и да е ефектът, той ще бъде много далече от политическите послания и много близо до политическия водевил.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук