Американката Катрин Майорга е оттеглила обвинението в изнасилване срещу звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, съобщи днес американското издание „Блумбърг“. В съда в Невада миналия месец е постъпила бележка за доброволно отказване от делото от страна на Майорга, като не се уточнява дали тя е стигнала до извънсъдебно споразумение с португалския футболист.

Майорга подаде жалба в полицията миналия септември, в която твърдеше, че през лятото на 2009-а година Роналдо я е изнасили в хотелска стая в Лас Вегас, а след това неговите адвокати са я принудили да подпише споразумение за конфиденциалност срещу заплащане. Американката заяви, че ще заведе граждански иск срещу петкратния носител на „Златната топка“, а полицията в Невада възобнови разследването по случая. Роналдо от своя страна категорично отрече обвиненията.

Роналдо обаче няма да има проблеми със съда в САЩ, след като Майорга е оттеглила обвиненията си, като все още не е ясно дали се е стигнало до ново извънсъдебно споразумение или адвокатите ѝ са я посъветвали, че няма шанс за позитивен изход от евентуално дело.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!