итн отцепнижи полиграф

Независимият народен представител Георги Георгиев, който напусна парламентарнта група на „Има такъв народ“, днес представи резултати от детектор на лъжата, на който се подложил. Георгиев изложи резултатите от изследването, което показва, че той не е получавал пари или обещания, за да напусне групата на ИТН.

„През последните осем дни сме обект на постоянни атаки от народни представители, журналисти, други хора, които казват, че сме купени“, каза той. Именно затова Георгиев предложил да се подложи на полиграфско изследване, като мястото и часът на изследването били определени от журналист, когото той не назова.

В рамките на изследването му били зададени въпросите дали е получавал пари, за да напусне ИТН и дали премиерът Кирил Петков му е предлагал постове, за да напусне парламентарната група. Резултатите от изследването отхвърлят такива събития да са се случвали, поясни народният представител.

„Обявяването, че има купени народни представители е точно такова престъпление, каквото е самото купуване на народни представители“, заяви Георгиев и призова лидерът на ИТН Слави Трифонов и Тошко Йорданов също да се подложат на полиграф.

Георги Георгиев призова прокуратурата и главният прокурор Иван Гешев да проверят твърденията на всички хора, които са обвинили напусналите ИТН депутати, че са получили пари или обещания за постове.

Той уточни, че всички отцепници от ИТН ще гласуват против вота на недоверие и отрече да знае дали по време на вота ще има изненади. Не е ясно и дали още хора ще напуснат ИТН, по думите на Георгиев това ще стане ясно по време на гласуването.

„Пределно ясно е, че темата с Македония е измислена, темата с МРРБ само се затвърди. В момента България не бива да бъде поставяна под политичека несигурност“, заяви той.

„Няма проблем всеки от нас да застане на детектора на лъжата. Една молба – Тошко Йорданова и Слави Трифонов също да застанат“, посочи Иво Атанасов, също независим депутат, отцепник от ИТН.

„Спокойни сме, защото казваме истината. Ние нямаме проблем с никого, те имат проблем със своите избиратели. Каним Слави Трифонов и Тошко Йораданов да застанат пред детектора на лъжата“, допълни Атанасов.

„Единственото, което ИТН правят в момента, е да създават хаос и дестабилизация в държавата“, заяви Иво Атанансов.

„Ако Тошко Йорданов пожелае да се изследва на детектора, можем всички да отидем заедно, за да нямаме съмнения“, каза проф. Николай Радулов. Той посочи, че на Йорданов и Трифонов би могло да се зададат въпросите дали са получавали пари и какво ги е мотивирало да се изтеглят от правитеслтвото, както и какво ги мотивирало да принуждават депутатите от ИТН да гласуват „за“ вота на недоверие днес.

„Вотът днес няма да мине и очаквам групата на ИТН да се присъедини към нас“, завърши изявлението на отцепниците Светлин Стоянов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук