Градус Илчовски

Компанията „Градус“ сезира Комисията за финансов надзор за пазарна манипулация, извършена от агробизнесмена Светослав Илчовски чрез казаното от него пред комисията за ревизия на работата на правителствата в последните десет години.

По думите му той е сключвал фиктивни сделки с компанията, за да увеличи оборотите й непосредствено преди излизането й на борсата.

Според компанията, Илчовски е дал „лъжливи или подвеждащи сигнали по отношение на цената на акциите на „Градус“ АД, които се търгуват на Българската фондова борса и определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище“.

Компанията настоява регулаторът да проведе „пълна и цялостна проверка дали тези действия съставляват манипулиране на пазара на акциите на „Градус“

Припомняме, че в две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия за ревизия на работата на правителствата в последните десет години, Илчовски направи шокиращи изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за златото в чекмеджетата на премиера в оставка Бойко Борисов и други. Повечето обвинения, които той отправи бяха свързани със собственика на фирмата „Градус “ Иван Ангелов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук