Двама братя на 10 и 12 години, деца на сирийски бежанци, бяха отвлчени в истанбулския район Зейтинбурну. Похитителите са поискали откуп от семейството в размер на 500 000 долара.

Случаят е от последния ден на юли, групата от петима похитители бе заловена и днес се изправи пред съда.

Двете деца са били на обучение по турски език и когато излезли от кварталното училище, са били насила качени в автомобил, чиято регистрационна табела е била умишлено скрита под турски национален флаг.

Шофьорът на училищния автобус дълго време чакал момчетата да се появят и уведомил родителите за изчезването им. Техен роднина сигнализирал в полицейската дирекция, тогава му позвънили от телефон с ирански номер, от който е изпратен и видеозапис с отвличането. Съобщили му, че племенниците му са отвлечени и само срещу половин милион долара ще бъдат освободени.

Веднага са задействани екипите за обществена сигурност и преговарящите при заложнически кризи. Двама мъже и една жена заедно с момчетата са забелязани в отдалечен къмпинг, те разпънали палатка и останали там близо два дни, после опитали да избягат от полицията. Екипи на жандармерията засекли автомобила им, а децата са спасени. При разпита задържаните трима души са посочили имената на двама поръчители, които също са арестувани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук