На снимката: Ивайло Пенчев

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 часа. На място е отишла линейка от Елин Пелин, съобщи „Нова телевизия“. При постъпването в спешното отделение на Пенчев са му направени подробни прегледи и изследвания, които показват, че има данни за фрактури.

От спешната болница заявиха, че е контактен и адекватен. Състоянието му налага да остане в болницата за активно наблюдение и лечение. Настанен е в неврохирургията на „Пирогов“.

„Общото му състояние е задоволително за момента, но към травмата трябва да имаме респект. Ще изчакаме да направим всички необходими изследвания“ – заяви проф. Асен Балтов.

Ивайло Пенчев е с охлузвания по лицето, но е без видими счупвания или други наранявания след падането на самолета му край Лecнoвo.

„Рано е да се каже дали има опасност за живота. Някои травми протичат със забавяне и се влошават постепенно“, предупреди проф. Балтов.

Бизнесменът е имал късмет – паднал е от 10 м височина със самолета си и се е приземил върху храсти.

Ивайло Пенчев е собственик на „Уолтопия“ – българската компания за спортно оборудване и стени за катерене. Наскоро фирмата му предложи на „Александровска болница“ дарение за купуване на апарати за обдишване, но поставя условието при нужда новата техника с предимство да се употреби за лечение на нейни служители. Ръководството на болницата обаче не можше да гарантира това. То сметна, че в тежката епидемиологична обстановка такова искане е неморално да се приеме и ще противоречи на Хипократовата клетва, поради което дарението бе отказано.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!