Учените бяха шашнати от мистериозна огнени топки, която се разбиха в Чили миналата седмица и отначало правителството ги обяви за метеорити. Специалистите изследваха местата на падане на няколкото горящи обекта и в резултат чилийското правителство промени позицията си, като съобщи, че „не са естествени“ и отхвърли обяснението за метеори, съобщи „Експрес“.

Чили, НЛО

Миналата седмица жителите на пристанищния град Далкахуе, на един южен остров на Чили, пуснаха в социалните медии съобщения за НЛО. Някои публикуваха фотоси на феномените, като „огнените топки“, според тях, са се разбили на няколко места около града.

Геолози от Чилийския национален институт по геология и минно дело скоро пристигнаха, за да огледат местата, изгорени от падналите НЛО. Учудващо било, че местните хора не са чули никакъв шум при падането, а и нямало никой, който директно е наблюдавал удар в земята.

Специалистите изготвили доклад, според който нямало доказателства за падането на метеорити на мястото. Те подчертали, че не са намерени метеоритни останки или други доказателства за метеорити, оставени от падащите блестящи кълба.

Свидетелите обаче са категорични за явленията, като местната жителка Бернардита Охеда имала „пряко попадение“ в двора си, където били запалени няколко храста.

Новината, че НЛО не са били метеорити, разпали смели теории за произхода на огнените топки. Някои експерти предпложиха, че можа да става дума за парчета „космически боклук“ – останки от човешка дейност в орбита.

Разбира се, други посочиха, че странният случай свидетелства за дейност на извънземни.

Много скоро след този случай отнво има свидетелство за наблюдения на множество НЛО. На 2 октомври в „Ю тюб“ бе публикувано видео от Северна Каролина, което показва „флотилия“ от пламтящи НЛО над морето. В коментарите под видеоматериала има хора, които твърдят, че често виждат такива неща над Тексас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!