COP26 Папа Франциск

Днес папа Франциск навършва 85 години. На този ден главата на Римокатолическата църква получава поздравления от цял свят.

Роденият в Аржентина италиански емигрант Хорхе Марио Берголио е в добро физическо състояние за 85-ия си рожден ден. Като всеки мъж на неговата възраст той изпитва известни затруднения при ходене.

Като цяло обаче понтификът поддържа доста натоварен график, особено по време на пътуванията си в чужбина, които възобнови след паузата, причинена от пандемията.

Миналото лято Франсиск претърпя операция на червата и прекара повече от седмица в болница. В медиите се появиха слухове за влошеното здраве на папата, но той ги опроверга при пътуването си през септември, по време на което всички придружаващи го отбелязаха, че Франциск не само се е възстановил, но и че цялостното му здравословно състояние изглежда се е подобрило, след като операцията е отстранила болестта, която го е измъчвала.

Самият Франциск тогава се пошегува, че когато папата е в болница, „духат ветровете на конклава“ (протичат изборите за нов папа).

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук