С декларация на ГЕРБ-СДС в памет на жертвите на умишлено предизвикания от СССР през 1932-33 г. глад в Украйна от СССР – гладомор, започна днешното пленарно заседание.

Първа точка в програмата за деня бе обсъждане на законопроекта за ратифициране на международен договор „Придобиване на 8 нови самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските военновъздушни сили“ и на международен договор „Многофункционална система за разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване“.

Със 152 гласа „за“, 42 против и 7 въздържали се депутатите ратифицира договора за придобиване на 8 нови самолета Ф-16 Блок 70. Против гласуваха БСП и „Възраждане“.

ГЕРБ поискаха промените в ИК да влязат като втора точка в днешното пленарно заседание и да продължат с тях до 15 часа. Това бе прието след две гласувания.

НС отложи днешния парламентарен контрол и удължи заседанието си до 15 ч. днес, за да продължи с промените в Изборния кодекс.

Очаквайте подробности!

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук