Първан Симеонов
На снимката: Първан Симеонов

Бях на този протест и бих се радвал да има проямна в ръководството на БФС. Голяма част от агитките са агресивни и крайно националистически. Но полицията много рано започна с водните оръдия и като цяло прекали. Това сподели пред Nova News социологът Първан Симеонов по повод протестите срещу БФС миналата седмица.

На въпрос за евентуална оставка на вътрешния министър социологът смята, че такава много трудно ще бъде постигната, тъй като изглежда, че Делян Пеевски „държи“ на Калин Стоянов. Първан Симеонов обаче подчерта, че полицейското насилие не бива да бъде толерирано под каквато и да е форма.

Според него нито Пеевски, нито Борисов имат интерес да се разпада т.нар. „сглобка“.

„Г-н Пеевски е по-влиятелен от всякога, а вероятно можем да кажем същото и за г-н Борисов. Така че те имат интерес такива като ПП-ДБ „да се пържат“ на предна линия, а през това време ГЕРБ и ДПС да са в бяло. Честно казано, ако бях на мястото на ПП-ДБ, щях да се чудя какво правя в тази „сглобка“, коментира Симеонов.

По думите му ПП-ДБ вярват, че „вършат работа и че народът ще ги оцени“.

„Те просто раздават пари, благодарение на което заприличваме на нормална европейска страна. Това ще бъде хубаво, ако бъде удържано“, добави социологът.

Първан Симеонов не вижда причини да не се стигне до ротацията с Мария Габриел и още веднъж изтъкна тезата си, че за Борисов тази „сглобка“ е „чудесна, защото хем контролира, хем други вършат черната работа“.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук