Васил Божков
На снимката: Васил Божков

Първият запориран имот в чужбина от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е на Васил Божков. Това обяви пред БТА заместник-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев. Възбраната на имота във Франция е станала след решение и на Софийския градски съд.

„Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв.“, каза Славчев.

Съгласно френското законодателство е било проведено специално производства, според техния Граждански изпълнителен кодекс. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки и  възбрани.  У нас по запорирането на имота се е произнесъл Софийският градски съд.

„В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, да вземат необходимите мерки“, обясни още Антон Славчев.

Припомняме, че преди дни членът на КПКОНПИ Антоанета Цонкова обяви пред ресорната комисия в парламента, че има възбранен имот на българин във Франция, но не конкретизира име.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук