Красимир Каракачанов
На снимката: министърът на отбраната Красимир Каракачанов

Протестите срещу правителството продължават повече от месец. Те настояват за оставка, както на премиера Борисов, така и на главния прокурор Иван Гешев. От близо две седмици в страната има блокади, включително и в София, където са блокирани три от ключовите кръстовища. В четвъртък обаче коалиционният съвет решил да премахне палатките на протестиращите, както стана ясно по-късно от признанието на Валери Симеонов, и в ранните сутрешни часове полицията „изрина” палатките. Това не отказа хората и няколко часа по-късно, те отново блокираха кръстовището. Валери Симеонов не веднъж обиди протестиращите, наричайки ги лупмени. Днес и другият „патриот” в коалицията Красимир Каракачанов излезе с антидемократична и неевропейска реторика. Изказванията му напомнят по-скоро риториката в Русия и Турция, отколкото риториката в европейските страни.

Подобни неща не могат да се търпят повече. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод палатковите лагери в София.

„Хората, които първата вечер отидоха – с качулките, с маските – бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята – какво да правят – да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор“, каза Каракачанов.

И добави:

„Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен“, категоричен е министърът на отбраната.

Празник

Красимир Каракачанов присъства на празника на Военноморските сили във Варна.

353-ма студенти, обучаващи се в гражданските специалности на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, завършиха успешно и получиха своите дипломи в рамките на три официални церемонии, проведени на 7 и 8 август. 48 от дипломиралите се в Морско училище са чужденци, а 69 са магистри.

Трите церемонии на промоцията, проведена в Училището, започнаха с камбанен звън от храма „Св. Николай“ във ВВМУ. На тях абсолвентите получиха своите дипломи, а на отличените студенти бяха раздадени награди от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, от различни институции, фирми и приятели на Морско училище.

Специалностите, в които випускниците се дипломираха, са: „Корабоводене“, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Мениджмънт на водния транспорт“, „Логистика“, „Управление на пристанищата“, „Корабни машини и механизми“, „Електрообзавеждане на кораба“, „Информационни и комуникационни технологии“ и „Киберсигурност“.

Първенец на Випуск 2020 стана Андреана Иванова от специалност „Мениджмънт на водния транспорт“, като завърши пълния курс на своето обучение с отличен успех 5,99. Тя получи награда от министъра на отбраната и златен пръстен с логото на ВВМУ от началника – флотилен адмирал Медникаров.

По традиция името на първенеца ще бъде изписано и на Стената на отличниците в Морско училище.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук