Валери Божинов официално парафира своя договор с Ботев (Враца). Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити подписа договор с новака в Първа лига до края на есенния полусезон. Той ще дебютира на 14 септември срещу Витоша (Бистрица).

Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов заяви, че е удоволствие за всеки наставник е да има в отбора си футболист като Валери Божинов. „Преди първото ми идване във Враца преди 7-8 г. ми звънна Мартин Петров, който се познава с Валери. Аз тогава не бях кой знае какво име във футбола.

Тогава не се поколебах и дойдох. В Ботев имам около 5 г., през които всяко мое действие и решение и било с мисъл за клуба и резултатите го показват. Независимо, че с Валери имаме родствена връзка, заявявам, че няма треньор, който да не иска да има такъв футболист в отбора си.

Хубаво е, че благодарение и на кмета, осъществихме трансфера. Оттук нататък Господ да е с нас и да вървим нагоре!“, заяви Ангелов.

„Нито е нещо срамно, нито е нещо притеснително. Не мисля, че е крачка назад. Напротив. Съдбата си знае работата. Нека да оставим съдбата да реши всичко и да видим какво ще стане“, каза Божинов пред „Нова телевизия“ малко преди подписването на договора му с „Ботев“.“Съдбата никога не греши.

Сашо ми подаде ръка като дете още, време е да му се отплатя. Тук съм да помогна на отбора с моето желание и себераздаване. За мен е важно да играя и да се чувствам футболист. В „Риека“ не се чувствах футболист“, допълни той.

„На 32 години съм, обичам футбола, голяма страст ми е. Имам желание да играя, да се раздавам, да се трудя и да върна това, което аз знам какво мога. Мисля, че правилното място е тук. С борба, труд, себераздаване, сърце, желание и воля нещата ще се случат“, каза още нападателят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!