Депутатите приеха предложението на лидера на ДПС депутата Делян Пеевски да бъде избран за член на комисията по конституционни въпроси, а Гюнер Ахмед да бъде освободен. Предложението беше прието с гласовете на 110 депутати.

Проектът на решение за промяна в състава на комисията беше внесен от Мустафа Карадайъ. При първото гласуване „за“ гласуваха 65 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от ДПС и 11 депутати от ИТН, а „против“ – 48 депутати от ПП-ДБ и 16 депутати от БСП. „Въздържал се“ гласуваха 10 депутати от ПП-ДБ.

При прегласуването „за“ гласуваха 64 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 депутати от ДПС и 11 депутати от ИТН, а „против“ – 50 депутати от ПП-ДБ, 1 депутат от ГЕРБ-СДС и 16 депутати от БСП.  „Въздържал се“ гласуваха 8 депутати от ПП-ДБ.

В гласуването не участва групата на „Възраждане“, а точно

след решението Пеевски да стане част от комисията

по конституционни въпроси страстите в залата се нажежиха и депутати от „Възраждане“ се събраха на парламентарната трибуна, когато на нея излезе депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. При опит да обясни защо е гласувал против Явор Божанков пак беше атакуван от „Възраждане“.

Горещо начало имаше днешният парламентарен ден. Причина за това стана именно Делян Пеевски и предложението на ДПС той да влезе в комисията по конституционни въпроси.

Предложението на Хамид Хамид в пленарната зала беше точката да бъде придвижена като четвърта, тъй като досега беше подредена на седмо място в седмичната програма. Това разпали страстите.

„Виждам, че ДПС бърза с конституционната реформа на Пеевски“, коментира независимият депутат Радостин Василев.

„Къде е точката в дневния ред за имунитета на Бойко Борисов?“, попита Василев. Тази точка е доста по-важна от „Всемирния пощенски съвет“, отбеляза отцепникът от ПП по повод седмичната програма.

Последва размяна на реплики от място.

След изказването си Радостин Василев отиде до депутатската банка на Пеевски, последваха и остри реплики от ДПС: „махай се“, „боклук“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук