Десетки перничани се събраха пред сградата на „ВиК“ в града с искания за оставката на управителя на водното дружество Иван Витанов, а също и за търсене на отговорност на виновниците за водната криза в Перник.

С викове „Оставка“ протестиращите направиха опит да влязат в сградата на „ВиК“, но бяха спрени от полицията. Директорът Витанов прие двама представители на протестиращите, но отказа да допусне журналисти.

Те поискаха оставката на директора на дружеството Иван Витанов, екс кмета Вяра Церовска, екс министъра Лиляна Павлова, областния управител на Перник Ирена Соколова и призоваха премиера Бойко Борисов да се намеси в решаването на водната криза.

Протестиращите заявиха, че тяхното недоволство не е срещу водния режим, а срещу хората, допуснали да се стигне до тук.

„Перник е в критично състояние! Живея на 8-мия етаж, водата се качва в 8:30 ч. и в 10 ч. я няма. Тя се качва ненормално. Изобщо не може да се ползват уредите – нито перални, нито бойлери. Все още нямаме поражения. Водата няма да стигне до пералните ни“, заяви Антоанета Димова и призова да се спазват обявените часове за пускането на водата.

„Връщат ни не в 20 в., а в 19 в. Защо трябва всичко да си перем на ръка?“, запита тя и попита къде са отишлите парите, взети от ЕС за язовира.

На протеста гражданите се подписаха и под подписка, с която искат виновните да бъдат наказани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!