САЩ „грубо“ се опитват да наемат руски граждани, за да действат като агенти, които да шионират. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той допълни, че Вашингтон се намесва във вътрешните работи на Русия.

По време на разговора Песков беше попитан за коментар относно доклад на „Ню Йорк Таймс“, според който ФБР и правосъдното министерство в САЩ се опитват неуспешно да вербуват руския алуминиев магнат Олег Дерипаска като информатор на Вашингтон в периода между 2014 и 2016 година.

„Факт е, че САЩ през последните години работят грубо, използвайки разузнавателните си служби, за да правят опити да вербуват руски граждани, упражнявайки морален и друг натиск върху тях“, заяви Песков.

„Като се има предвид, че такива бизнесмени като Олег Дерипаска са много големи акционери и мениджъри на големи бизнес структури и процеси, които използват десетки, а понякога и стотици хиляди хора, включително и тези, които работят в доста чувствителни области на руската икономика, ми се струва, че подобни случаи убедително свидетелстват, че САЩ се опитват да се намесят във вътрешните работи на Руската федерация“, каза говорителят.

По думите на Песков тези случаи красноречиво свидетелстват за намесата на Вашингтон във вътрешните дела на страната му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук