Петър Тодоров
Петър Тодоров

Бях подложен на натиск от министър Стоянов, за да си подам оставката. Той заяви, че ще се работи трудно и започна политически смени на над 18 директора. Беше направено всичко възможно да ме заобикалят и всяка една неизгода да бъде прехвърлена на мен, а положителните резултати да се прехвърлят на министъра и неговия екип. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по Евронюз.

„Борбата в МВР е кой ще организира изборите. По закон това е главният секретар, която е оперативната фигура, оглавяваща щаба на изборите, цялостната организация и работата по сигналите. Целта е явно да бъде овладяно МВР само от една политическа сила и това е силата, която застава зад министъра и политическото ръководство на МВР. Той много категорично беше защитен от две сили – ГЕРБ и ДПС. ПП в един момент с изненада установиха при смяната на директорите и след резултатите от местните избори, че Калин Стоянов не е техен министър. За мен беше ясно още на десетия ден, че дефакто вътрешният министър изпълнява волята на друга политическа сила, а не на ПП“, категоричен е той.

„След като главният секретар бъде отстранен, с неговият заместник, който е изключително близък с Калин Стоянов, тъй като му беше заместник в ГДБОП, вече няма да имат разногласия и напрежение и работата по изборите ще тръгне в „правилната посока“, а именно да обслужи интересите на определени политически сили“, допълни бившият главен секретар.

Припомняме, че Петър Тодоров подаде оставка, след като министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до президентството, с което изиска смяната му. Президентът първоначално отказа да го освободи от поста и заяви, че вижда „чистка“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук