Министерски съвет

Даваме 40 млн. за тестове заради очакваните нови вълни в следващите месеци и 54 млн. за медиците на първа линия. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на днешното правителствено заседание.

„Днес имаме много точки да приемем. Даваме 60 млн. към въздушните превозвачи, като това ще бъде едно от решенията ни днес. Даваме 40 млн. за тестове, което е много важно за следващите няколко месеца, когато се очакват нови вълни на коронавирус. Даваме на Народното събрание да разпредели допълнителните приходи, вместо, както в миналото е било традиция Министерски съвет да решава това. Този път Народното събрание ще определи по най-добрия начин“, посочи Петков.

„Даваме и няколко регионални допълнителни инвестиции. За летище „Русе“ ще бъдат инвестирани 2.6 млн., за да започне да функционира“, заяви Петков.

„Актуализираме социалните пенсии, което не е правено отдавна. 54 млн. даваме за медиците на първа линия“, каза още той.

„Вкарваме доста средства в посока здраве и социални политики, в посока регионално развитие и най-вече даваме възможността на парламента да реши по най-добрия начин как да разходва останалите в бюджета средства“, допълни премиерът.

Очаква се на редовното си заседание днес министрите ще одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г. и по бюджета на Министерството на вътрешните работи.

Министрите ще одобрят допълнителни разходи за 2021 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища. Предстои одобряване на доклад за резултатите от участието на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „заетост и социална политика”, проведено на 6 декември 2021 г. в Брюксел.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук