народно събрание, парламент

Петъчният ден е отреден за парламентарен контрол в Народното събрание. В първите до два часа от заседанието в първия петък на всеки месец министър-председателят и заместник министър-председателите се явяват пред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание.

След блиц-контрола е предвидено разискване, инициирано от ДПС с министъра на здравеопазването Асена Сербезова. То е на тема политиката за преодоляване на недостига на лекари в определени специалности и на медицински сестри, и за задържане на младите лекари и медицинските сестри в България.

След това предстоят отговори на въпроси и питания. На депутатски питания ще отговаря още министърът на младежта и спорта Радостин Василев, 90 въпроса са зададени към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

В контрола ще участва още министърът на отбраната Драгомир Заков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, земеделският министър Иван Иванов, министърът на транспорта Николай Събев, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и други.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук