Вежди Рашидов
Вежди Рашидов. Снимка: БНТ

Както стана вече ясно Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката. Причината е скандалната реплика за насилието над жени. От ГЕРБ официално отказаха коментар, а пиарът на Рашидов обяви пред bTV, че „той ще се занимава с това, с което е известен в целия свят – с изкуство“.

Вежди Рашидов внесе в деловодството на Народното събрание оставката си днес, но тя ще влезе в сила след гласуването ѝ в пленарната зала.

След като се отказа да е председател на комисията по култура и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, Рашидов официално се оттегли и от Народното събрание.“Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката“, написа той.

„Малко съм на почивка, не ми се говори“, бе лаконичният коментар на Вежди Рашидов веднага след подадената оставка.

Оставката идва два дни след скандалната реплика на Вежди Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: „Има и сега закони. Какво чешеме езици. Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук