Пласидо Доминго е вече в София за дългоочаквания концерт със Соня Йончева. Двамата бяха на репетиция в зала „България“, където бяха топло посрещнати от  музикантите.

Това е втора визита за световноизвестния певец в София.

Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева, която спечели конкурса „Опералия“ преди години. Създадох този конкурс, за да дам път на младите, КАЗА ТОЙ.

На няколко пъти музикантите аплодираха прочутия тенор след изпълненията.

Пласидо Доминго е поканен от Йончева за концерта „Гала в София“, който е утре от 20 часа на площада пред храм-паметник „Свети Александър Невски“.

„Той е епоха в света на операта. Щастлива съм, че прие поканата да направим този концерт за българската публика“, каза Йончева.

След репетицията двамата се разходиха из София с екипа си и вечеряха в ресторанта на хотел „Интерконтинентал“, който е техен домакин.

Във връзка с концерта е въведена временна организация на движението. Организаторите от SY 11 молят зрителите максимално рано да заемат местата си, за да не се получават опашки преди началото.

Публиката ще бъде пускана на площада от 18 часа. Входовете ще бъдат затворени в 19:40 часа и няма да се допускат закъснели зрители.

Столичната община е партньор в организацията на събитието, служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще подпомогнат обособяването и охраната на събитието.

Поради епидемиологичните мерки за КОВИД 19 организаторите напомнят, че в антракта между двете части на концерта зрителите трябва да ограничат движението между отделните сектори.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук